
Eten

Zuid Afrika heeft veel traditionele gerechten dit zijn de twee bekendste:
Melkert is een traditionele Zuid-Afrikaanse taart en wordt vaak gegeten als nagerecht. De taart heeft een zoete bodem die je vult met een mengsel van melk, bloem, ei en suiker. Melkert doet zijn naam eer aan, in vergelijking met de Europese custardtaartjes zit er in dit toetje meer melk dan ei. Hierdoor is dit zoete toetje lichter van textuur en proef je de smaak van melk volop.
Biltong: Zuid-Afrika's
meest bekende versnapering is toch wel biltong, gedroogd vlees. Het eten van
gedroogd vlees is ontstaan in de tijd van de kolonisten. Zij namen dit houdbare
vlees mee op reis en snoepten er maanden van. Hoewel er in Zuid-Afrika genoeg
wild was om op te jagen, hadden de oorspronkelijke bewoners geen manier om het
vlees lang te bewaren. Daarom namen de Zuid-Afrikanen de bereidingswijze van de
kolonisten over en werd biltong geboren.Biltong bestaat uit slierten gedroogd
vlees gekruid met koriander, peper, zout en azijn. Wist je dat voor het
bereiden van deze lekkernij de billen van de dieren worden gebruikt? Vandaar de
naam Biltong.