Eten

Zuid Afrika heeft veel traditionele gerechten dit zijn de twee bekendste:

 Melkert is een traditionele Zuid-Afrikaanse taart en wordt vaak gegeten als nagerecht. De taart heeft een zoete bodem die je vult met een mengsel van melk, bloem, ei en suiker. Melkert doet zijn naam eer aan, in vergelijking met de Europese custardtaartjes zit er in dit toetje meer melk dan ei. Hierdoor is dit zoete toetje lichter van textuur en proef je de smaak van melk volop.

Biltong: Zuid-Afrika's meest bekende versnapering is toch wel biltong, gedroogd vlees. Het eten van gedroogd vlees is ontstaan in de tijd van de kolonisten. Zij namen dit houdbare vlees mee op reis en snoepten er maanden van. Hoewel er in Zuid-Afrika genoeg wild was om op te jagen, hadden de oorspronkelijke bewoners geen manier om het vlees lang te bewaren. Daarom namen de Zuid-Afrikanen de bereidingswijze van de kolonisten over en werd biltong geboren.Biltong bestaat uit slierten gedroogd vlees gekruid met koriander, peper, zout en azijn. Wist je dat voor het bereiden van deze lekkernij de billen van de dieren worden gebruikt? Vandaar de naam Biltong.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieƫn in of uit en sla de selectie op.